DU kan bidrage til en
AnsvarligFremtid - vær med i kampagnen
10 grunde til at frasælge værdipapirer i kul, gas og olie

Der er mange grunde til at frasælge værdipapirer i kul, gas og olie. Læs de vigtiste grunde her:

  1. Hvis det er forkert at ødelægge planeten, er det er også forkert at tjene penge på ødelæggelsen.
  2. Vi skal ikke investere i virksomheder, der bruger millioner på lobby-arbejde imod vedvarende energi-løsninger og endnu flere på at støtte klima-benægtelse og anti-videnskabelige tænketanke.
  3. Kul-, gas- og olieindustriens forretningsplan er at brænde fem gange mere CO2, end forskerne siger, at vi sikkert kan udlede og stadig holde den globale opvarmning under de kritiske 2 graders opvarmning.
  4. Virksomheder som Chevron, Exxon og Peabody Coal forurener vores jord, luft og vand, og sætter derved vores samfund og børn i fare.
  5. De store olieselskaber kan lide at sige, at de er i gang med at gøre deres operationer grønnere, men det er bare PR: Ingen større olieselskaber investerer en betydelig del af deres overskud til forskning i vedvarende energi.
  6. Frasalg kan have stor politisk betydning ved at fratage kul-, gas- og olieindustrien dens samfundsmæssige accept. På den måde kan olieindustrien blive den nye tobaksindustri - en industri som ingen politiker vil røre med en ildtang.
  7. Frasalgs-initiativer har før haft stor effekt, f.eks. i kampen mod apartheid i Sydafrika.
  8. Frasalg udgør ikke en alvorlig økonomisk risiko for en værdipapirs-portefølje og åbner døren for mere bæredygtige investeringer, der ikke blot giver et godt afkast men også hjælper vores samfund og planeten.
  9. Investeringer i kul-, gas- og olieindustrien bliver til stadighed mere risikable: Finansanalytikere advarer nu om en "CO2-boble", som kan blive resultatet når verdens regeringer beslutter at regulere drivhusgasser, og kul-, gas- og olieindustrien er tvunget til lade deres reserver forblive i undergrunden, med en ødelæggende effekt på deres aktiekurser.
  10. Der er en voksende global bevægelse for frasalg af værdipapirer i kul, gas og olie, der kan forstærke alle vores individuelle handlinger: Verden over har 300 universiteter og 100 byer og stater sluttet sig til kampagnen - og vi er kun lige begyndt...
Vær med til at gøre noget nu og deltag i vores initiativer:
AnsvarligPension
Din pensionsopsparing er investeret i at ødelægge kloden
- og du risikerer tilmed at pengene går tabt...
Læs mere og deltag her