Er din kommune investeret i at
ødelægge kloden?

Her er nogle tips til, hvad du kan gøre for sagen

Til borgeren:

Hvis du ikke ønsker, at din kommune skal støtte den fossile brændselsindustri, er der nogle relativt enkle og omkostningsfrie handlingstrin, du som borger kan udføre. Du behøver ikke udføre dem alle. Enhver handling kan få stor betydning.

  • Skriv til en lokal kommunalpolitiker og opfordre vedkommende til at tage sagen op i byrådet. Du kan skrive til den politiker, du stemte på ved sidste valg, den politiker du overvejer at stemme på ved næste valg eller en helt tredje. Du er velkommen til at medsende dette dokument, der giver kommunalpolitikeren et indblik i, hvad vedkommende konkret kan gøre.
  • Skriv et læserbrev til den lokale avis. Du kan skrive et læserbrev, hvor du problematiserer, at din kommune har investeringer i fossile selskaber. Et læserbrev kan sætte gang i en lokal debat og gøre lokalpolitikerne opmærksomme på, at det her er et emne, som vælgerne går op i.
  • Du er også meget velkommen til at blive en del af AnsvarligKommune initiativet, du skal blot skrive til info@AnsvarligFremtid.dk
Til kommunalpolitikeren:

Hvis du ikke ønsker, at din kommune skal støtte den fossile brændselsindustri, er der nogle relativt enkle og omkostningsfrie handlingstrin, du som kommunalpolitiker kan udføre:

  • Undersøg om din kommune investerer i den fossile brændselsindustri ved at stille spørgsmål til den økonomiske ansvarlige forvaltning.
  • Fremsæt forslag til en principbeslutning om, at din kommune ønsker at trække investeringerne ud af den fossile sektor.
  • Implementer beslutningen - enten ved at bede investeringsforvalterne om at ekskludere fossile selskaber eller ved at efterspørge fossilfri fonde.
  • Udtænk en kommunikationsstrategi for at udbrede budskabet om, at din kommune ikke (længere) støtter selskaber som Exxon Mobil osv.

Se overblik over fossilfri investeringsforeninger her